Loei lekker ijs van dagverse weidemelk

Sinds 2014 maken wij op ambachtelijke wijze loei lekker ijs van de dagverse weidemelk van onze koeien. De dagverse weidemelk wordt direct op onze boerderij op professionele wijze gepasteuriseerd. Onze speciaal ingerichte ijsbereidingsruimte bevindt zich op slechts een steenworp afstand van onze koeien. Hier bereiden wij op ambachtelijke wijze een heerlijk streekproduct.

In het kerkdorp Reusel in de Brabantse Kempen is sinds 2008 onze boerderij aan de Hamelendijk 5 gevestigd. Er worden dagelijks circa 250 koeien gemolken. In 2009 is er een geheel nieuwe MDV-ligboxenstal (Maatlat Duurzame Veehouderij) gebouwd. Deze stal past binnen de huidige trend om maatschappelijk, duurzaam en verantwoord te ondernemen. Ondanks dat onze koeien in de stal veel comfort hebben grazen zij in de zomer buiten. De koeien kunnen overdag buiten blijven en worden slechts bij extreme weersomstandigheden op stal gezet.

We probeerden ons te differentiëren van andere bedrijven door o.a. transparant te zijn. Door te laten zien dat het ijs door onszelf wordt gemaakt en dat alle ingrediënten uit de directe omgeving afkomstig zijn. Op deze manier willen wij de beleving van de klanten te vergroten. Van begin tot eind, van gras tot ijs, besteden wij veel zorg en aandacht aan onze totale productiewijze. Duurzaamheid staat centraal en is hierbij ons uitgangspunt. De basis van ons product ligt in ons melkveebedrijf bij onze koeien.

De ijsboerderij is begonnen als wens om een meerwaarde te halen uit onze eigen verse weidemelk. Inmiddels is IJsboerderij Fabor niet meer weg te denken in de omgeving en worden we graag bezocht door vele ijsliefhebbers.

U kunt ons vinden in één van de acht zaligheden die de Brabantse Kempen telt. De Acht Zaligheden is de benaming voor een achttal dorpen in de Kempen. Het gaat om de dorpen: Duizel (vroeger: Duisel), Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel, Wintelre (Brabants: Wèntersel).

Tegenwoordig staat de naam o.a. bekend om de befaamde fietsroute, heerlijk 40 km fietsen door de Kempen. Wij zijn te vinden langs deze mooie route. Onze boerderij ligt aan de rand van de Kroonvensche Heide nabij wandelknooppunt 11 en fietsknooppunt 91.

U bent van harte welkom op ons boerderijterras. Een ideaal moment om even de benen te strekken en te genieten van onze vele smaken schepijs, Brusselse wafels, Luikse wafels, Boeren High Tea, verwenkoffiie, ijskoffie, overheerlijke ijscoupes, huisgemaakte appelplaatcake of voor een versgezet kopje koffie of thee.

Heeft u interesse in een excursie? Klik dan hier!