Even voorstellen…

Sinds 2008 is de boerderij gevestigd aan de Hamelendijk in Reusel. Het boerenbedrijf gaat al lange tijd mee en wordt inmiddels gerund door de 4e generatie. De voorgaande generaties hebben de kern van het boerenbedrijf gevormd, door de jaren heen heeft die vele ontwikkelingen ondergaan. In 1926 werden er 2 zogenaamde ontginningsboerderijtjes gekocht met daarbij 12 ha woeste heidegrond, voormalige Koppenaardsche heide, die nog moest worden ontgonnen. Nu, bijna 100 jaar later, staat de boerderij op de voormalige Koppenaardsche heide. De woeste heide grond die door voorgaande generaties is bewerkt tot vruchtbare landbouwgrond.  

In 2009 is er een geheel nieuwe MDV-stal (Maatlat Duurzame Veehouderij) gebouwd. Deze stal past binnen de huidige trend om maatschappelijk, duurzaam en verantwoord te ondernemen. Ook hoort hierbij transparant ondernemen, door o.a. te laten zien dat het ijs op de boerderij zelf wordt gemaakt en dat zo veel mogelijk ingrediënten uit de directe omgeving afkomstig zijn. Op die manier wordt de beleving van de klant vergroot. Van begin tot eind, van gras tot ijs, wordt er veel zorg en aandacht besteedt aan de totale productiewijze. En dat proef je!

Onze omgeving…

De boerderij ligt in Reusel aan de rand van de Kroonvensche en Peelsche heide. Reusel is één van de Acht Zaligheden die de Brabantse Kempen telt. De Acht Zaligheden is de benaming voor een achttal dorpen in de Kempen. Tegenwoordig staat de naam o.a. bekend om de befaamde fietsroute. IJsboerderij Fabor is te vinden langs deze mooie route.